Παρουσιαση της ποιητικης συλλογης του Γιωργου Ζαδελλη «Τοπια και σιωπες»

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στο Καφέ – Μπαρ «Οχτώ»

Η ποιητική συλλογή του Γιώργου Ζαδέλλη, με τίτλο «Τοπία και σιωπές» παρουσιάζεται αυτή την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο Καφέ – Μπαρ «Οχτώ», από τις εκδόσεις «Γρηγόρη».
 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δικηγόρος κ. Μαρίνος Βαβατσικλής και ο κ. Στέφανος Γραβάνης, ΕΕΠ Γαλλικής Γλώσσας και Πολιτισμού, της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
 
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η κ. Φλωριάννα Αλεξίου.
 
Ο Γιώργος Ζαδέλλης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Αυγούστου του 1995. Αποφοίτησε με άριστα από το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού και πλέον είναι φοιτητής της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Στη διάρκεια των μαθητικών και φοιτητικών του χρόνων, συμμετείχε σε πλειάδα διεθνών συνεδρίων (ΜUN, UNESCO) τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα πανεπιστήμια Yeditepe και Οξφόρδης του εξωτερικού. Έχει λάβει σημαντικό αριθμό βραβείων και διακρίσεων τόσο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, όσο και από τους μαθητικούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς των Αρσακείων Σχολείων. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι το πρώτο βραβείο για το ποίημα «Ουρανία, το τέλος έφτασε νωρίς» και το διήγημα «Μέσα από την κόλαση». Το 2010 η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών του απέδωσε το πρώτο Πανελλήνιο βραβείο Λογοτεχνίας για το διήγημα «Νύχτα Τρελή». 

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου… 

Τα ανθρώπινα τοπία και η απατηλή ανάμνησή τους. Η μνήμη ως τροχοπέδη για την επιβίωση. Η ζωή ως ατέρμονη διάψευση. Η επικοινωνία εγκλωβισμένη στο αδιέξοδο των παράλληλων μονολόγων. Ο χρόνος και οι συμβατικές σχέσεις ως καταδίκη στην σύγχρονη αστική κόλαση.
 
Άνθρωποι μηχανές, λόγια από χιόνι, γυναίκες που κοιτάζουν πολύβουες πολιτείες, παιδιά που χάνουν το δρόμο για το σπίτι τους τη νύχτα. Εξομολογήσεις σε νεκρό ακουστικό. Τεμαχισμένες προτάσεις. Ένας μοναχικός ραδιοφωνικός εκφωνητής που μιλά για τη νύχτα και τη μοναξιά. Και πάνω από όλα, η στιγμιαία ευτυχία και η αιώνια καταιγίδα που κουβαλάμε μέσα μας.
 
Αυτά είναι τα δομικά υλικά μίας ποιητικής συλλογής που περιγράφει το θρίλερ της καθημερινής μας ζωής απογυμνώνοντάς μας από όλα τα ψέματα που είπαμε στους εαυτούς μας. Και αφήνοντάς μας στο τέλος μονάχα με τοπία και σιωπές. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.