Για ποια δημοκρατια μας μιλατε;

Ο κόσμος βρίθει από ψευδορήτορες με εξουσία. Πολιτικοί μιας χρήσης και μισαλλόδοξοι πνευματικοί ταγοί, που αυτοπαρουσιάζονται ως εμβριθείς σωτήρες της  «ακόλαστης» κοινωνίας μας, κάνουν λόγο για ήθη και δημοκρατικές αξίες. Αυτοί; Ποια ήθη και ποιες αξίες; Και κυρίως ποια δημοκρατία;

Με μια πρόχειρη και μόνο ματιά είναι εύκολο να διαπιστωθεί πως ειδικά το σημερινό δημοκρατικό οικοδόμημά τους μόνο ήθη και αξίες δεν εμπεριέχει. Για να ακριβολογούμε, όλες οι παραπάνω άγνωστες στους δημιουργούς  του έννοιες  θυσιάστηκαν στα θεμέλια  για να στεριώσει το πολιτικό αυτό τερατούργημα που είχαν και το θράσος (ή το blackhumor) να το ονομάσουν δημοκρατία. Μια δημοκρατία που δεν ανήκει στο δήμο αλλά στους δημαγωγούς, με τους τελευταίους να εφαρμόζουν πολιτικές προσοδοθηρίας και διαπλοκής και έπειτα να επικαλούνται το δημόσιο συμφέρον για άφεση αμαρτιών. Μια δημοκρατία ελεγχόμενη από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ που αντί να αποτελούν αντικειμενικές πηγές πληροφόρησης μας πλασάρουν ό,τι προπαγανδιστική βδελυγμία και μηνύματα τρομολαγνείας βολεύουν τους ιδιοκτήτες τους. Μια δημοκρατία της οποίας το κοινοβούλιο φιλοξενεί ακροβολισμένους χειροκροτητές του Χίτλερ αναδεικνύοντάς τους μάλιστα, με δημοκρατικές διαδικασίες, σε 3ο κόμμα. Κάτι άκρως ειρωνικό που κανένας ψηφοφόρος τους δεν αντιλαμβάνεται.

Μετατρέπουν αργά αλλά σταθερά τους πολίτες σε ψοφοδεή κακέκτυπα, καταστρατηγώντας κάθε δικαίωμα, κάθε ελευθερία και κάθε προνόμιο στο όνομα της «εξωτερικής ανάγκης»  και των «προσταγών των θεσμών». Προωθούν την υπερκατανάλωση και μας καταιγίζουν με αποστεωμένα πρότυπα όσο στο πίσω δωμάτιο η αμερόληπτη δικαιοσύνη,που συγκαλύπτει κρατικά-εταιρικά εγκλήματα, καταδικάζει την παιδεία σε θάνατο δια πετροβολισμού.

Αυτά είναι τα δημοκρατικά πιστεύω τους. Μια παγανιστική κοινωνία  χωρίς παιδεία, χωρίς ανοχή για οτιδήποτε διαφορετικό, με στιγματιστικές πολιτικές για όσους δεν της στρώνουν το δρόμο με ροδοπέταλα, με κυβερνήσεις μαεστρικής εκμετάλλευσης με συνένοχους τα περισσότερα ΜΜΕ  που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σαν πάνινες μαριονέτες χωρίς εγκέφαλο. Πνευματικοί ποιμένες που κηρύττουν το μίσος εν ονόματι της θρησκείας και φρουροί δημόσιας τάξης που μπέρδεψαν τη στολή του αστυνομικού με αυτή του δικτάτορα και του βασανιστή και θεωρούν ότι μπορούν να κατεβάζουν το χέρι τους (και όποιο άλλο μέσο έχουν δηλαδή) όπου τους βολεύει και σε όποιους αντιπαθούν. Αυτό τον πολιτισμό και αυτή την κοινωνία έρχονται να καταστρέψουν οι πρόσφυγες και οι ξένοι. Αυτή είναι η ελευθερία που μας πετάνε στα μούτρα και λέμε και ευχαριστώ.  Ωστόσο, το Σύνταγμα γράφει «Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό.» Αρ.1 (Μορφή του πολιτεύματος)

*Η Βιολέτα Φωτιάδη είναι 4ετής φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.